Facebook, Microsoft, Twitter и YouTube (филиал на Google/Alphabet) се съюзиха за борба

...
Facebook, Microsoft, Twitter и YouTube (филиал на Google/Alphabet) се съюзиха за борба
Коментари Харесай

Интернет гигантите създават общ фронт срещу тероризма

Фейсбук, Microsoft, Twitter и YouTube (филиал на Google/Alphabet) се съюзиха за битка с интернет пропагандата на тероризъм. Целта на партньорството е да откриват по-бързо наличието с терористичен темперамент на платформите си и да пресичат разпространяването му, предава Мениджър Нюз.

Четирите компании ще основат обща база данни с така наречен цифрови пръстови отпечатъци на фотоси или видеозаписи, които възхваляват тероризма или вербуват екстремисти. Те ще бъдат премахвани от платформите, се споделя в общо известие на четирите компании, оповестено на уеб страниците им.

Като споделяме информацията между тях, можем да използваме тези цифрови отпечатъци, с цел да откриваме по-лесно евентуално терористичното наличие. Компаниите прецизират, че нито едно известие няма да бъде трито или блокирано автоматизирано – всяка от тях ще прави оценка до каква степен наличието нарушава личните й правила. Всяка ще взема решение сама кои фотоси и видеа да добави в общата база данни. Компаниите желаят да стартират събирането й с най-крайните и жестоки изображения и видеозаписи.

Компаниите не пропущат да отбележат, че ще продължат да съблюдават своите правила. Те акцентират, че всяка тях ще продължи да взема самостоятелни решения по претенции за информация или унищожаване на наличие от страна на държавните управления или силите за сигурност.

Инициативата бе оповестена, откакто Съединени американски щати, Европейски Съюз и поредност от държавни управления приканиха през последните месеци обществените мрежи да засилят битката си с онлайн пропагандата на джихад.

Twitter заяви, че от средата на 2015 година е свалила над 360 000 акаунта поради прослава на тероризма и следи понижаване на потреблението на платформата от екстремистите.

Повечето обществени мрежи не разрешават публикуването на призови за принуждение и апология на тероризма. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР